Gabriela's hondenopvang in Roemenië

Geef ze toekomst ! 

Mei 2020:

De weg naar de opvang is eindelijk aangelegd. Het is een soort asfalt weg geworden. Nooit meer in de modder met de auto vast zitten is een heerlijk gevoel voor Gabriela.22 januari 2020: 

Vanwege de sneeuw en de aanhoudende kou kan Gabriela helaas nog geen bedrijf inschakelen om te komen asfalteren. De honden zitten gelukkig droog en ondanks dat de muren niet dicht zijn, ligt er geen sneeuw in de kennels. Gabriela en haar honden genieten al van de voordelen. De honden blijven droog en kunnen nu een jasje of hondendekje aan. Dat kon Gabriela eerst niet doen, want als de jas te nat zou worden dan kregen de honden een longontsteking of bevriezingsverschijnselen. De schuilhokken liggen vol met stro voor warmte en isolatie en daarnaast liggen er in sommige schuilhokken dekens / dekbedden. 

30 november 2019:

De verhuizing was ontzettend zwaar voor Gabriela. Ze is van 's morgens tot 's avonds laat bezig geweest om de honden te verhuizen en ze gerust te stellen. De honden hebben er niets mee geleden, ze zijn erg nieuwsgierig en beginnen zich al te settelen in hun nieuwe kennel. Sommige hebben al nieuwe schuilhokken en voor sommige heeft Gabriela de beste schuilhokken van de oude opvang moeten meenemen. Op den duur worden deze hokken vervangen door nieuwe hokken. 


26 november 2019:

Ook al moeten we nog asfalteren en de wanden dichtmaken, de verhuizing van de honden in begonnen. Er is slecht weer op komst en Gabriela wilt de honden in ieder geval een droog onderkomen bieden. De bouw gaat gewoon door, maar dan met honden in de opvang. Gabriela organiseert helemaal alleen de verhuizing. Ze krijgt af en toe hulp van een paar vrouwen uit haar dorp. Gabriela gaat een voor een de kennels in de oude opvang leegmaken. De honden worden met haar personenauto vervoerd en de schuilhokken en ander materiaal gaan met een taxi en aanhanger naar de nieuwe opvang. 


25 november 2019:

Gisteren heeft de man van Gabriela en een werkmaatje enorm veel werk verricht. 90 meter fijnmazig hekwerk is overal in de opvang geplaatst. Het eerste hekwerk is bedoeld voor de stevigheid van de kennels, maar de openingen zijn te groot. De honden kunnen met hun kop daar doorheen en elkaar bijten of vast blijven zitten. Om deze reden hebben ze nog een fijnmazig hekwerk geplaatst.19 november 2019:

Ieder vrij uurtje, weekend wordt aan de bouw van de opvang besteed. De hekken van de kennels staan nu allemaal netjes in de beton en het hekwerk is keurig vast gelast aan de kennel frames. Kunnen we weer afvinken van de lange lijst ! Gabriela heeft platen op het oog om de wanden dicht te maken. De platen laten licht door, maar de honden kunnen niet zien wat er buiten de opvang gebeurd en andersom ook niet. Stukje veiliger.... De platen zijn 6 meter lang en 2 meter hoog. Omgerekend kost een plaat 43,50 en we hebben er 16 nodig. 


4 november 2019: 

In het weekend is er heel veel werk verricht wat betreft de bouw van de nieuwe opvang.

Gabriela’s man en een bouwvakker zijn bezig om het stijlwerk waar de deuren van de kennels in komen te hangen te maken en ook hebben ze de poorten bij de ingang van de grond van Gabriela, ingang van de opvang en de poort naar de speelweide gehangen.

Er komt langzaam zicht aan, maar wat wordt het prachtig en wat is het degelijk qua materiaal !

Gabriela is ook op zoek naar nieuwe schuilhokken of iemand die schuilhokken goedkoop voor haar kan maken. Ze had een timmerman op het oog, maar die vraagt voor 1 medium hondenhuis omgerekend 74 euro. Dat vind Gabriela te prijzig. Gabriela moet helaas naar het geld kijken, want ze heeft nogal wat hondenhuisjes nodig voor haar 80 honden en de opvang is nog steeds niet klaar. Hopelijk komt de opvang klaar voor 15 december. 25 oktober 2019:

De man van Gabriela heeft samen met een bouwvakker heel hard gewerkt om het dak dicht te krijgen en het is gelukt !

Nu het dak klaar is, gaat Gabriela en haar man de kennels uitzetten en de kennels bouwen. De deuren voor de kennels zijn in ieder geval klaar en betaald.

Weer een mijlpaal voor de nieuwe opvang :-) Gabriela is al zo blij met het resultaat ! Het is voor haar nog steeds onwerkelijk en kan niet geloven dat zoveel lieve mensen haar willen helpen met de opvang en met haar honden 

16 oktober 2019: 

De linkerkant van de dakbedekking ligt stevig gemonteerd op het dakframe. De man van Gabriela en een bouwvakker zijn de rechterkant ( als het weer het toelaat ) aan het bevestigen. Hopelijk voordat het echt slecht weer gaat worden, is het dak helemaal klaar. Daarna is de inhoud aan de beurt. Gabriela heeft al degelijke metalen deuren laten maken voor de kennels en die staan braaf te wachten om gemonteerd te worden. De palen voor de poort zijn ook al in de grond geslagen en in de beton geplaatst. 


22 september 2019:

Vrijdag is een gedeelte van de dakplaten geleverd. Nu komt er eindelijk zicht aan en wat word het een grote opvang ! In 1 woord geweldig ! Gabriela is er zeer trots op. Vandaag heeft haar man samen met een bouwvakker een stuk van het dak gelegd, morgen gaan ze weer een gedeelte leggen ! Gabriela en een vriendin hebben ook een gedeelte van het hekwerk geverfd om roest tegen te gaan. Petje af voor Gabriela, dat ze ook met haar drukke schema, tijd heeft vrij kunnen maken om mee te klussen in de nieuwe opvang.


1 september 2019: 

Gabriela en haar man hebben een halve zondag gewerkt in de nieuwe opvang. De metalen palen die uitsteken zijn door haar man eraf gezaagd.


30 augustus 2019:

Vrijdagavond en zaterdag van 9 tot 9 is de lasser alle verbindingen nog extra aan elkaar aan het lassen. De nieuwe opvang staat in de akkers en is gevoelig voor wind, dus alle verbindingen moeten daar flink tegen bestand zijn. De lasser heeft nu 40% van het dak gedaan. Maandag gaat hij weer verder.


21 augustus 2019:

Het metalen frame is helemaal klaar ! De ontbrekende palen zijn gekocht en de gaten in het dak zijn opgevuld. 


17 augustus 2019:

Vandaag en in het weekend word er weer volop gewerkt aan de opvang. Haar man en 2 bouwvakkers zijn bezig met het dak van 450 vierkante meter. Het gaat gelukkig volgens plan !


26 juli 2019:

Gabriela heeft geluk dat ze voor een aantal dagen bouwvakkers heeft kunnen vinden die aan haar opvang willen werken. De vooruitgang is goed te zien ! De kennels krijgen vorm. Gabriela is ongelooflijk blij en trots op haar nieuwe opvang en hoopt dat alles gaat lukken qua bouw, geld etc. We gaan ons uiterste best doen om heel het wensenlijstje van Gabriela te realiseren ! 23 juli 2019:

Er is weer gewerkt bij de nieuwe hondenopvang ! Dit keer heeft haar man Ovidiu een begin gemaakt om de kennels en de speelweide + zwemvijver te scheiden door middel van een wand. Aan de zijkant komt een deur / poort die Gabriela goed kan afsluiten. Een aantal loslopende honden die Gabriela echt niet kan opsluiten, zoals Toro en Toby komen lekker veilig op de speelweide te zitten. Geen zorgen voor Gabriela dat de honden van de grond af kunnen.6 juli 2019:

De bouw voor de nieuwe hondenopvang is in volle gang. Deze week is er al best wat werk verzet.

De kennels zijn aan beide kanten uitgezet en de metalen palen zijn in het beton geplaatst.
Vandaag gaan de werkers een heel groot gat graven om een soort septic tank, maar dan op zijn Roemeens, te maken. 

Een dezer dagen verhuisd de bouwkeet al naar de nieuwe opvang, Nu kunnen ze met de tractor en de bouwkeet nog mooi tussen de palen manoeuvreren en straks word dat een stuk lastiger. Hopelijk vind Gabriela snel een tractor om de bouwkeet te kunnen verplaatsen. 
3 juli 2019:

De bouw van de nieuwe hondenopvang is in volle gang. Gabriela heeft na het egaliseren van de grond een partij metalen palen gekocht om zo een stevig frame te maken voor de kennels. Aan beide zijden komen naast elkaar 7 kennels te staan. In totaal dus 14 kennels.

Gabriela heeft maandag een bestelling gedaan voor metalen palen. Ze heeft eindelijk werkers gevonden die het metaal kunnen bewerken en kunnen plaatsen. Helaas zijn de kosten hoger uitgevallen dan we gehoopt hadden. De partij palen kosten omgerekend van Lei naar Euro 1154,32 euro en daarnaast moest Gabriela een truck huren om het naar haar grond te vervoeren en de werkers moeten ook nog betaald worden. De helft van de palen is vandaag uitgezet en gelijk in het beton geplaatst. De andere helft metaal ligt nog bij de groothandel, want Gabriela is bang dat ze de palen gaan jatten als ze zo op haar grond liggen. De betonmixer word ook elke dag van Gabriela's huis naar de nieuwe opvang en terug vervoerd. 

Het werkloon per persoon: 21 euro per dag + 10,60 voor eten / drinken


27 juni 2019: 

Gabriela's grond is zo goed als geëgaliseerd en weer een stukje dichterbij de bouw van de kennels.


23 juni 2019: 

Gisteren is er eindelijk een begin gemaakt met het egaliseren van de grond voor de nieuwe hondenopvang. Er zijn al heel wat grote keien uit de grond gekomen. De bulldozer komt nog een keertje en daarna kan er gestart worden met de bouw.

12 juni 2019: 

Er komt wat verbetering in het weer en de modder droogt langzaam op. Gabriela wilt deze week of aankomende week weer aan de gang om de grond te egaliseren. Hopelijk kunnen we snel aan de slag met het bouwen van de kennels. 

1 juni 2019: 

Het regent bij Gabriela al weken lang en dat is niet gunstig om de grond van de nieuwe opvang te egaliseren. Ze verwachten nog meer regen, storm, hagelbuien.....kortom alles wat lelijk is valt uit de lucht. 


20 mei 2019: 

De afrastering om heel de opvang is zo goed als klaar. De bouw ligt verder op dit moment stil. Het weer zit helaas niet mee, in Gabriela's omgeving regent het al enkele weken. Om de kennels goed te bouwen, moet eerst de modder opdrogen. We gebruiken deze ( wacht ) tijd nuttig om toch nog voor de bouw een extra donatie op te halen. 24 april 2019:

 

De afrastering is zo goed als klaar. Gabriela heeft 2 mannen gevonden die tegen betaling willen werken aan de nieuwe opvang. De grond moet nog vlak gemaakt worden, daarna start de bouw van de kennels.  

26 maart 2019:

Vandaag 26 maart 2019 is een dag die we nooit mogen vergeten. Voor Gabriela is het een hele emotionele dag. Eindelijk is het zover dat ze vandaag bij de notaris mag gaan tekenen voor haar nieuwe stuk grond. Eindelijk heeft Gabriela een eigen stuk grond wat niemand van haar af kan pakken. Haar honden hebben weer een toekomst, een veilige plek......

We hebben hier zo naartoe geleefd ! Ik ben zo trots op Gabriela en zo trots op ons dat we dit voor Gabriela hebben kunnen doen. Samen kunnen we voor Gabriela een hele nieuwe hondenopvang bouwen. Zeer bijzonder om te mooie project van dichtbij mee te mogen maken. 

Gabriela kan het nog steeds niet geloven dat haar droom werkelijkheid is geworden. We zijn er nog lang niet, maar het eerste deel hebben we succesvol kunnen afronden. Nu deel 2: de opbouw van de hondenopvang. 


13 maart 2019: 

Gabriela heeft een gedeelte van de grond al laten afzetten met betonpalen. Naast de grond loopt een klein kreekje. Haar man heeft een gedeelte van het kreekje verbreed en opgehoogd. Hier kan Gabriela water halen voor de honden en in de zomer kunnen de honden afkoelen in de kreek. De restanten van de mais / koren zijn ook uit de grond gehaald en de grond zal nog vlak gemaakt worden. 

We hebben jullie steun als donateurs nog heel erg hard nodig, maar het begin is in ieder geval gemaakt !


We hebben op 8 februari het met zijn allen voor elkaar gekregen om 2500 euro voor Gabriela bij elkaar te sprokkelen, zodat ze haar stukje grond kan gaan kopen. Gabriela is ontzettend blij en opgelucht dat de honden bij haar kunnen blijven. 

Rond 18 februari zijn de papieren klaar die de verkoper aan Gabriela moet geven. Gabriela zal deze papieren afgeven op het gemeentehuis en dan gaat de wachttijd van een maand in. Na deze maand kan Gabriela naar de notaris gaan om alles goed te laten beschrijven en haar grond te kopen. 

Gabriela mag van de verkoper al het een en ander doen op de grond en dus heeft haar man een stapel betonpalen op de kop kunnen tikken en die zijn gedeeltelijk al in de grond gezet. Het is zeer belangrijk dat het stuk grond afgezet word met hekwerk om vreemde mensen en honden buiten de opvang te houden. 


Maar wat is een stuk grond zonder de juiste voorzieningen ?

Haar honden zitten nu in een kennel zonder enige beschutting van een dicht dak en dichte muren, het zou zo fijn zijn als wij haar hondenopvang nu eens naar een hoger niveau kunnen tillen, zodat het voor Gabriela makkelijker word om haar honden te verzorgen. Voor de honden zelf is het bijzonder fijn als ze droog binnen kunnen zitten als het regent of sneeuwt.

Gabriela kan niet veel uit haar huidige hondenopvang recyclen........ 

De hondenopvang heeft diverse dingen nodig:

Aggregaat – voor licht en om water uit een put te halen om zo de honden te voorzien van water.

Hekwerk – om de opvang te beschermen tegen mensen / loslopende honden en om te voorkomen dat honden kunnen ontsnappen.

Heel veel bouwmateriaal – om diverse kennels en een quarantaine kennel mee te maken.

Ons potje is nagenoeg leeg…….

Wie helpt Gabriela mee om ook dit belangrijke deel voor haar en haar honden te verwezenlijken ?


Een donatie geven kan op diverse manieren:


Bankgegevens:

Bankrekening:  NL73 RABO 0335 5782 92

Bic/Swift: RABONL2U

Ten name van: C. Heesbeen

Nederland / Breda
PayPal:

https://www.paypal.me/hondenopvang 


Tikkie:

bunq.me/hondenopvanggabriela

In overleg nemen we ook geldige cadeaubonnen zoals Bol.com, Douglas, Ici Paris, VVV bonnen enz. aan. Wilt u deze schenken, neem dan even contact op via het contact formulier of via c.heesbeen@ziggo.nl 


hond12
hond2
hond9
geennaam5
bodo3_1
mosu2