Wie zijn wij ?

Wie is Claudia Heesbeen ? 

Vanuit Nederland zet ik mezelf al een aantal jaren belangeloos in voor de opvang van Gabriela Casini in Roemenië.

In 2018 zag ik per toeval op facebook de noodkreet van Gabriela. Een herfststorm had het enige goede dak van de opvang helemaal omver geblazen. De herfst was volop aan de gang en de winter lag al op de loer. De winters in Roemenië zijn vrij streng, een temperatuur van min 15 is heel normaal.  

Op Facebook zag ik een aantal foto's van de ravage. Hondjes tot hun oksels in de modder, geen droog beschut plekje te bekennen. Als hondenliefhebster liet dit trieste beeld mij niet meer los. Door middel van een actie die ik voor de opvang opgericht heb kon ik Gabriela een steuntje in de rug geven. Gelukkig bracht de actie een leuk bedrag op en samen met de donaties van andere gulle gevers is het dak weer hersteld.

Van nature ben ik erg nieuwsgierig aangelegd en ik wilde van alles weten over de opvang en hoe Gabriela het allemaal voor elkaar kreeg om in haar eentje zoveel honden / pups te verzorgen. Sinds die tijd heb ik bijna dagelijks contact met Gabriela en is onze band erg hecht geworden.

Gabriela vertelde mij over hele mooie dingen, maar ook over hele trieste dingen, zoals een Parvo plaag....Veel van de puppy's die ze had opgevangen waren daaraan overleden, ze waren nog niet voldoende ingeënt om het te overleven. Of die ene keer dat ze een zwaar mishandelde hond had gevonden. Ze hadden hem meerdere malen met een schop op zijn hoofd geslagen...Ook hij, Bruno, heeft het niet overleefd. Daarnaast zijn er ook nog hoopvolle, geluksmomentjes te vinden zoals alle keren dat de geadopteerde puppy's naar hun warme mandjes vertrekken en dat Gabriela van een afstand de puppy's kan blijven volgen en vrolijk ziet opgroeien. Dat geeft haar weer zoveel hoop en kracht om door te gaan met het redden en verzorgen van de honden. 

 

Mijn lieve, slimme, ondeugende pup komt ook van Gabriela. Jazzey is gevonden in een leegstaand huis door een aantal dorpsbewoners. Jazzey en haar 3 broertjes zijn afgegeven bij Gabriela. Zij heeft ze verzorgd, laten vaccineren en vooral laten opgroeien tot hele lieve puppy's. Twee broertjes zijn in Roemenië gebleven en een broertje is naar Engeland gegaan. Ze hebben stuk voor stuk een warm mandje gevonden. 

Nu ik een hondje geadopteerd heb van Gabriela is het voor mij nog meer een missie geworden om de hondenopvang zoveel mogelijk te ondersteunen. 

Daarom ben ik eind 2021 een stichting begonnen. Stichting Jenna's Gift - kvk 84985836 is verbonden met Gabriela's hondenopvang. Ik hoop op deze manier nog vele jaren succesvol de hondenopvang te kunnen helpen. 

 

Wie is Gabriela nou eigenlijk ?

 

Gabriela Casini is een fantastische vrouw van 53 jaar die zichzelf helemaal wegcijfert en alles geeft voor de honden. Op dit moment heeft Gabriela circa 100 honden in haar opvang zitten. Een deel van de honden kan geadopteerd worden, maar ze heeft ook honden opgenomen die te oud zijn voor adoptie of die eigenlijk onhandelbaar zijn. Toch vind Gabriela het belangrijk dat juist deze groep honden hun laatste jaren kunnen slijten in haar opvang dan dat ze bijvoorbeeld vergast worden in een dodingsasiel. 

Gabriela's opvang is erg bekend in de omgeving en vaak staan mensen met gevonden puppy's of volwassen honden aan de poort om deze bij Gabriela af te geven. In het slechtste geval worden ze over de poort gegooid. Ook krijgt Gabriela vaak oproepjes van mensen als er een hond in nood is. Gabriela kan moeilijk hier de ogen voor sluiten..... 

Alle honden die bij Gabriela binnen komen worden gelijk nagekeken door de lokale dierenarts. De honden worden gelijk gevaccineerd, gechipt en een Europees paspoort. Volwassen honden worden ook gesteriliseerd of gecastreerd. De gezondheid van de honden staat hoog in het vaandel bij Gabriela. 

Hoe meer honden, hoe meer geld Gabriela nodig heeft om ze de juiste zorg te kunnen geven. Het voer alleen al kost per maand omgerekend 1500 a 2000 euro. Gabriela zal nooit klagen of nooit om geld vragen, ze heeft haar trots en wilt het allemaal in haar eentje doen. Helaas kan ze het niet in haar eentje doen..... Ze heeft hulp nodig..... Hulp om haar opvang te verbeteren, hulp om meer schuilhokken te maken, hulp voor medicatie, hulp voor voer. 

 

Kortom help Gabriela....Steun haar en haar honden !

 

Alle beetjes helpen en met zijn allen kunnen we iets heel groots voor elkaar krijgen.